Denim Upcycling 
 
Weggooien is zonde

Draag bij aan een duurzame wereld met een unieke tas van SOOij 

 

Weggooien is zonde

Bij SOOij ( spreek uit Sooi) geloven we dat er te veel wordt geproduceerd in deze wereld. Daarom zijn onze tassen gemaakt van gebruikte denim broeken. Afval bestaat niet! Door oude jeans, denim broek of spijkerkleding en andere kleding te upcyclen verdwijnt de stof niet op een grote afvalberg maar krijgt het een nieuw leven.

Upcycling

Bij upcycling wordt van gebruikte producten weer mooie nieuwe producten gemaakt. Delen van het oorspronkelijke product worden hergebruikt.

In het geval van de oude spijkerbroek wordt de stof niet vermalen tot vezels zoals bij recyclen gebeurt. Delen van de broek zoals en deel van een pijp, de tailleband, of een achterzak worden hergebruikt en samengevoegd tot een nieuw en uniek product.


Sparen

Het mooie van het upcyclen van oude spijkerkleding is dat je hiermee het milieu een beetje spaart. Bij het maken van een spijkerbroek is ruim 7000 liter water nodig en niet te vergeten alle pesticiden en chemicaliën die gebruikt worden bij kweek van katoen en bij de fabricage van denim. Hergebruiken van oude spijkerkleding spaart dus heel veel water.

Duurzaam

Door een spijkerstof tas van SOOij te kopen draag je bij aan een duurzamere samenleving. Daarbij zijn onze producten uniek, one of a kind! Er wordt nooit exact dezelfde tas gemaakt. Wij doen niet aan massaproductie, maar we doen aan slow-fashion!

  • 2020-10-14 002
  • 2020-06-03 056 copy
  • 2019-02-20 011 copy
  • 2019-03-18 032 copy
  • 2019-11-27 005 copy